2389.3

Alapterület -
Telekterület
40708
m2
Szobák száma -
Típus
Telek
Állapot -
Parkolás -

Leírás:
Balatonfüreden, belterület közvetlen közelében, könnyen megközelíthető helyen mezőgazdasági besorolású telek. Az enyhén lejtős terepviszonyoknak köszönhetően gyönyörű a panoráma a Balatonra, a Tihanyi félsziget is szépen látható. 
Beépíthetőség:
A telek óriási értéke a panorámán kívül, hogy nagy mértékben beépíthető. A terv 4 db épületre szól, mindegyik alápincézett, a pincében a szőlőbirtok gazdasági helyiségei, a földszinten a gazdasági helyiségek mellett főként lakórészek, vendégek fogadására alkalmas helyiségek, a tetőtérben pedig a család lakrészei. 
A 4 épület bruttó beépített alapterülete 464,2 nm (136,9 nm, 134,8 nm, 71,5 nm, 121 nm). Összes bruttó szintterületük 1 400 nm (436 nm, 425 nm, 181 nm, 358 nm). Maximális beépíthetőség 508,5 nm, tehát a kisebb épületet lehetőség van még 41,3 nm-rel bővíteni igény esetén.
Az épületek jellege:
A tervezett épületek megjelenésükben jellegzetes Balaton-felvidéki tájház képet mutatnak: oromfalas, magastetős, tornácos, nádfedeles házak, zsalugáteres ablakokkal. Az építkezést autonom,- aktív,- öko-bio ház alapelveinek a szem előtt tartásával, természetes és egészséges építőanyagokból, energiatakarékos kialakítással tervezték, paraméterei a passzív háznál is kedvezőbbek. A működtetésnél is megújuló energiaforrásokat, a természetet nem terhelő szennyvízkibocsátást kívántak megvalósítani. Ásott és fúrt kút is van, jó vízhozammal. Eltérő elképzelés esetén víz, villany van a környéken, bevezethető. 
További gazdasági épületek, pajta, nyári konyha, pince, stb. még építhető engedély nélkül. 
A szőlőbirtok:
A birtok 2,5 HA területen fekszik, a szemben lévő 1,5 HA terület szántó, illetve gyümölcsös. 25 éve nem folyt a területen nagyüzemi gazdálkodás, a terület bio-föld, a rajta lévő szőlő, gyümölcsös, szántó, kert is bio. Kiváló felhasználási lehetőség bio-gazdálkodás, borturizmus területén. A birtok kiválóan alkalmas önellátásra.
Pályázati lehetőség:
Az egyik tulajdonos helyi, regisztrált földműves, mely feltétel elengedhetetlen, ha a kivitelezéshez pályázatot vesznek igénybe. Ennek érdekében akár 25 %-os résszel a tulajdonosi körben maradna, ezzel segítve a pályázatot, illetve a megépítését is vállalná.

Megosztás:

Parameterek:

Központ 2 km-en belül
Építési telek
Panoráma a Balatonra

Referens: