Zöldtető

Szép, különleges, egyedi és egyben HASZNOS is! Miért? …

Megnöveli az épület élettartamát, hiszen védi a hőmozgástól, extra szigetelésként nyáron hűt, télen fűt. Védőréteget képez az UV-sugárzás és a mechanikai sérülések ellen is.

Két fő típusát különböztetjük meg, lehet extenzív és intenzív.

Extenzív zöldtető kialakítása akkor célszerű, ha kevésbé terhelhető a felszín, illetve, ha minimális energiát szeretnénk fordítani az ápolására. Fenntartási költsége alacsonyabb, évelő dísznövényeket, ill.  kis pozsgásnövényeket telepíthetünk rá.

Az intenzív zöldtető egy igazi kis kert,  szinte minden dísznövény telepíthető - a természetes kerthez hasonlóan. Nagyobb felületen akár kis tavat, játszóteret, veteményest, pihenőkertet is kialakíthatunk. Természetesen ez már több gondoskodást igényel, magasabb építési és fenntartási költséggel jár.  Nem húzódik éles határ a két típus között, sokszor a fenti kettő ötvöződik - ez már a lehetőségektől és a fantáziánktól függ! 

Egy viruló zöldtető nagyban megnöveli ingatlanunk értékét, nem beszélve környezetvédelmi funkciójáról, hozzájárul a környék ökológiai egyensúlyának fenntartásához.

Mikor eladó házak, nyaralók között böngészünk, gondoljunk erre a lehetőségre, ha lapostetős épületre bukkanunk!

Zöldet a tetőre!

Ugye nem igaz, hogy a szomszéd teteje mindig zöldebb?